Unii ar spune ca avocatii alearga doar dupa bani. Dupa onorarii piperate. Dupa contracte avantajoase. Altii ar spune ca alearga dupa faima, dupa cele „15 minute de celebritate”. Altii, din profesie, se lauda ca sunt alergatori de cursa lunga, dar te lasa la primul… Termen. De judecata. Avocatura e un maraton. In aceste conditii, se pune intrebarea: pentru ce alearga avocatii?

A fi avocat nu este tocmai o profesie usoara. O „plimbare prin parc”, vorba englezului. Iar in ceea ce priveste timpul liber, este usor de inteles ca acesta lipseste din agenda lor. Majoritatea avocatilor se dedica trup si suflet planului profesional, si uita de viata personala. Astfel, cei mai multi ajung „sa sfarseasca” printre dosare.

De curand, am cunoscut un tanar avocat pe care l-am rugat ne raspunda la cateva intrebari pentru a ne satisface curiozitatea. Printre primele s-a numarat: „Cum alegi sa iti petreci putinul timp liber pe care il ai?”. Am fost surprinsi sa aflam ca, in ciuda faptului ca pare, de cele mai multe ori, ca duc o lupta cu timpul, ei nu uita sa se relaxeze.

Vizualizeaza tot articolul aici: www.avocatura.com