Blog

Articole

Suplinirea consimtamantului asociatiei de catre instanta de judecata pentru a deschide sediu social

In situatia in care o asociatie de proprietari refuza sa acorde sa acorde proprietarului dreptul de a schimba destinatia apartamentului din locuinta in sediu social, se poate solicita instantei de judecata sa pronunte o hotarare prin care sa ii fie suplinit consimtamantul asociatiei in cazul in care se aceasta refuza in mod nejustificat sa isi de-a acordul.

Dupa cum se poate observa, Legea 230/2007 nu prevede vreo conditie necesara pentru ca un proprietar sa schimbe destinatia imobilului ci obtinerea acordului Asoiciatiei de Proprietari  este o simpla formalitate, neputand, conform legii, a fi conditionata de nimic, deoarece in caz contrar asa cum am mentionat anterior, daca asociatia s-ar impune la schimbarea destinatiei bunului acest lucru ar fi o ingradire a dreptului de proprietate.

         Nu exista niciun temei legal in baza caruia o Asociatie de Proprietari poate sa refuze schimbarea destinatiei imobilului deoarece acest lucru ar insemna o ingradire a dreptului de proprietate privata, fapt ce ar duce la incalcarea art. 44 din Constitutia Romaniei.

Avocat Bogdan Dobrescu

Autor Avocat Bogdan Dobrescu

Specializat in domeniile de activitate: Drept Civil, Drept Bancar, Drept Penal, Drept Administrativ, Dreptul Muncii, Dreptul Familiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button
Scroll To Top