Avocat Asociatie de Proprietari

ASOCIATIA DE LOCATARI BLOC S9 – Dosar admis

Instanta de judecata a obligat restantierii sa achite cotele de intretinere

Dosar nr. 30250/302/2015

Desi poate parea o procedura anevoioasa, recuperarea cotelor de intretinere se poate obtine cu usurinta atunci cand exista dovezi indestulatoare cu privire la neindeplinirea obligatiilor de catre proprietarii rau-platnici si, bineinteles,  in masura in care sunt urmati pasii corespunzatori. Astfel, in cazul in care proprietarii inregistreaza consum la utilitati si beneficiaza de spatiile comune ale asociatiei, fara a achita insa cotele de intretinere stabilite in sarcina lor, asociatia este indreptatita sa procedeze la recuperarea sumelor restante

Mai intai de toate, este necesar ca restantierii sa fie notificati cu privire la sumele datorate catre asociatie si, totodata, sa li se puna in vedere ca trebuie sa le achite in cel mai scurt timp posibil (de regula in termen de 20 zile). In cazul in care conduita neglijenta a restantierilor continua sa prejudiceze asociatia de proprietari se poate trece la urmatoarea etapa, constand in sesizarea instantei de judecata competente.

Instanta de judecata va proceda la analizarea inscrisurilor din dosar si a  sustinerilor partilor, iar in cazul in care constata ca intr-adevar proprietarii chemati in judecata nu si-au platit cotele de intretinere va lua masuri pentru restabilirea situatiei, stabilind in sarcina acestora obligatia de a-si achita datoriile fata de asociatie.

ASOCIATIA DE LOCATARI BLOC S9 Reclamant
Damaschin Gabriel Pârât

 

Şedinţe

03.03.2016
Ora estimata: 13:30
Complet: C2-civil
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumelor de 2.220,15 lei reprezentând cote de întreţinere restante aferente perioadei august 2014 – septembrie 2015, de 217,64 lei reprezentând penalităţi de întârziere aferente perioadei martie 2014 – septembrie 2015 şi de 150 lei reprezentând fond de rulment. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 400 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocat. Cu drept de apel, care se depune la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, în termen de 30 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 3 martie 2016.
Document: Hotarâre  1736/2016  03.03.2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.