Avocat Asociatie de Proprietari

ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI BL. 10 – AV. DOBRESCU LAURENŢIU

ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI BL. 10 CU SEDIUL ALES LA AV. DOBRESCU LAURENŢIU

 

Instanta de judecata a obligat restantierii sa achite cotele de intretinere

Dosar nr. 8913/300/2015

Desi poate parea o procedura anevoioasa, recuperarea cotelor de intretinere se poate obtine cu usurinta atunci cand exista dovezi indestulatoare cu privire la neindeplinirea obligatiilor de catre proprietarii rau-platnici si, bineinteles,  in masura in care sunt urmati pasii corespunzatori. Astfel, in cazul in care proprietarii inregistreaza consum la utilitati si beneficiaza de spatiile comune ale asociatiei, fara a achita insa cotele de intretinere stabilite in sarcina lor, asociatia este indreptatita sa procedeze la recuperarea sumelor restante

Mai intai de toate, este necesar ca restantierii sa fie notificati cu privire la sumele datorate catre asociatie si, totodata, sa li se puna in vedere ca trebuie sa le achite in cel mai scurt timp posibil (de regula in termen de 20 zile). In cazul in care conduita neglijenta a restantierilor continua sa prejudiceze asociatia de proprietari se poate trece la urmatoarea etapa, constand in sesizarea instantei de judecata competente.

Instanta de judecata va proceda la analizarea inscrisurilor din dosar si a  sustinerilor partilor, iar in cazul in care constata ca intr-adevar proprietarii chemati in judecata nu si-au platit cotele de intretinere va lua masuri pentru restabilirea situatiei, stabilind in sarcina acestora obligatia de a-si achita datoriile fata de asociatie.

Care sunt actele necesare pentru a demara procedura de recuperare a cotelor de întreţinere?

  1. Copie cod de identificare fiscala (C.I.F.)
  2. Copie liste de întreţinere ale perioadei aferente lunilor restante;
  3. Copie centralizator al cotelor de întreținere;
  4. Copie centralizator al penalităților de întârziere (dacă este cazul);
  5. Copie proces-verbal de numire a președintelui ;
  6. Copie proces-verbal de stabilire a procentului penalizărilor, în cazul în care se percep penalizări;
  7. Copie proces-verbal cu privire la fonduri, în cazul în care au fost percepute.
  8. Copie incheiere de dobandire a personalitatii juridice de Ascosiatie de Proprietari
ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI BL. 10 CU SEDIUL ALES LA AV. DOBRESCU LAURENŢIU Reclamant
BICĂ NICULINA Pârât

 

Şedinţe

14.10.2015
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet 30
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamanta Asociaţia de proprietari bl. 10 în contradictoriu cu pârâta Bucă Niculina. Obligă pârâta la plata către reclamantă a următoarelor sume: 3.591,51 lei, reprezentând debit principal-cote de întreţinere restante, acumulate în perioada ianuarie 2012-decembrie 2014; 2.547,54 lei, reprezentând penalităţi de întârziere aferente debitului principal; 50 lei, reprezentând fond de reparaţii. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 532 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Eşalonează plata debitului total de 6.721,05 lei în 18 rate lunare, în cuantum de 373,40 lei, începând cu data rămânerii definitive a prezentei sentinţe. Cu drept de apel, în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la prezenta instanţă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 14.10.2015.
Document: Hotarâre  10410/2015  14.10.2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.