Blog

Avocat Asociatie de Proprietari

ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI BL. V3 CU SED.ALES LA C.A.DOBRESCU

ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI BL. V3 CU SED.ALES Reclamant
CÂRLOANŢĂ ELENA Pârât

 

 

Şedinţe

15.10.2018
Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Flucuş
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Asociaţia de Proprietari bl. V3, în contradictoriu cu pârâta Cârloanţă Elena. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 5278 lei, reprezentând restanţe cote de întreţinere şi fond de reparaţii pentru perioada ianuarie 2017 – februarie 2018. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei 526 lei, reprezentând cheltuieli de judecată constând în onorariu avocaţial (f. 91). Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă, în caz de exercitare a căii de atac, la Judecătoria Sectorului 2 Bucure?ti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 15.10.2018.
Document: Hotarâre    15.10.2018

 

Instanta de judecata a obligat restantierii sa achite cotele de intretinere

Dosar nr. 11048/300/2018

Desi poate parea o procedura anevoioasa, recuperarea cotelor de intretinere se poate obtine cu usurinta atunci cand exista dovezi indestulatoare cu privire la neindeplinirea obligatiilor de catre proprietarii rau-platnici si, bineinteles,  in masura in care sunt urmati pasii corespunzatori. Astfel, in cazul in care proprietarii inregistreaza consum la utilitati si beneficiaza de spatiile comune ale asociatiei, fara a achita insa cotele de intretinere stabilite in sarcina lor, asociatia este indreptatita sa procedeze la recuperarea sumelor restante.

Mai intai de toate, este necesar ca restantierii sa fie notificati cu privire la sumele datorate catre asociatie si, totodata, sa li se puna in vedere ca trebuie sa le achite in cel mai scurt timp posibil (de regula in termen de 20 zile). In cazul in care conduita neglijenta a restantierilor continua sa prejudiceze asociatia de proprietari se poate trece la urmatoarea etapa, constand in sesizarea instantei de judecata competente.

Instanta de judecata va proceda la analizarea inscrisurilor din dosar si a  sustinerilor partilor, iar in cazul in care constata ca intr-adevar proprietarii chemati in judecata nu si-au platit cotele de intretinere va lua masuri pentru restabilirea situatiei, stabilind in sarcina acestora obligatia de a-si achita datoriile fata de asociatie.

Care sunt actele necesare pentru a demara procedura de recuperare a cotelor de întreţinere?

  1. Copie cod de identificare fiscala (C.I.F.)
  2. Copie liste de întreţinere ale perioadei aferente lunilor restante;
  3. Copie centralizator al cotelor de întreținere;
  4. Copie centralizator al penalităților de întârziere (dacă este cazul);
  5. Copie proces-verbal de numire a președintelui ;
  6. Copie proces-verbal de stabilire a procentului penalizărilor, în cazul în care se percep penalizări;
  7. Copie proces-verbal cu privire la fonduri, în cazul în care au fost percepute.
  8. Copie incheiere de dobandire a personalitatii juridice de Ascosiatie de Proprietari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button
Sidebar Scroll To Top