Avocat Asociatie de Proprietari

ASOCIATIA DE PROPRIETARI SUD RESIDENCE BERCENI – Dosar administrat de C.A.Dobrescu

Instanta de judecata a obligat restantierii sa achite cotele de intretinere

Dosar nr. 6666/1748/2018

Desi poate parea o procedura anevoioasa, recuperarea cotelor de intretinere se poate obtine cu usurinta atunci cand exista dovezi indestulatoare cu privire la neindeplinirea obligatiilor de catre proprietarii rau-platnici si, bineinteles,  in masura in care sunt urmati pasii corespunzatori. Astfel, in cazul in care proprietarii inregistreaza consum la utilitati si beneficiaza de spatiile comune ale asociatiei, fara a achita insa cotele de intretinere stabilite in sarcina lor, asociatia este indreptatita sa procedeze la recuperarea sumelor restante.

Mai intai de toate, este necesar ca restantierii sa fie notificati cu privire la sumele datorate catre asociatie si, totodata, sa li se puna in vedere ca trebuie sa le achite in cel mai scurt timp posibil (de regula in termen de 20 zile). In cazul in care conduita neglijenta a restantierilor continua sa prejudiceze asociatia de proprietari se poate trece la urmatoarea etapa, constand in sesizarea instantei de judecata competente.

Instanta de judecata va proceda la analizarea inscrisurilor din dosar si a  sustinerilor partilor, iar in cazul in care constata ca intr-adevar proprietarii chemati in judecata nu si-au platit cotele de intretinere va lua masuri pentru restabilirea situatiei, stabilind in sarcina acestora obligatia de a-si achita datoriile fata de asociatie.

Care sunt actele necesare pentru a demara procedura de recuperare a cotelor de întreţinere?

  1. Copie cod de identificare fiscala (C.I.F.)
  2. Copie liste de întreţinere ale perioadei aferente lunilor restante;
  3. Copie centralizator al cotelor de întreținere;
  4. Copie centralizator al penalităților de întârziere (dacă este cazul);
  5. Copie proces-verbal de numire a președintelui ;
  6. Copie proces-verbal de stabilire a procentului penalizărilor, în cazul în care se percep penalizări;
  7. Copie proces-verbal cu privire la fonduri, în cazul în care au fost percepute.
  8. Copie incheiere de dobandire a personalitatii juridice de Ascosiatie de Proprietari
03.10.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: C12 CAMERA DE CONSILIU
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea de chemare în judecată formulată de ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI SUD RESIDENCE BERCENI în contradictoriu cu pârâul FURDUI IUSTIN ca rămasă fără obiect. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 200 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Cornetu. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 03.10.2018.
Document: Hotarâre  3610/2018  03.10.2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *