Avocat Asociatie de Proprietari

ASOCIAŢIA PROPRIETARILOR BL.MIIB8/4,SC.A+B – DOSAR CASTIGAT DE C.A.DOBRESCU

Instanta de judecata a obligat restantierii sa achite cotele de intretinere

Dosar nr. 10602/303/2015

Desi poate parea o procedura anevoioasa, recuperarea cotelor de intretinere se poate obtine cu usurinta atunci cand exista dovezi indestulatoare cu privire la neindeplinirea obligatiilor de catre proprietarii rau-platnici si, bineinteles,  in masura in care sunt urmati pasii corespunzatori. Astfel, in cazul in care proprietarii inregistreaza consum la utilitati si beneficiaza de spatiile comune ale asociatiei, fara a achita insa cotele de intretinere stabilite in sarcina lor, asociatia este indreptatita sa procedeze la recuperarea sumelor restante.

ASOCIAŢIA PROPRIETARILOR BL.MIIB8/4,SC.A+B Reclamant
KARIMI RIKABADI HOSSEIN Pârât

 

 

Şedinţe

14.10.2015
Ora estimata: 08:30
Complet: 8-C
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 4941,65 de lei reprezentând cote de contribuţie aferente perioadei octombrie 2012-ianuarie 2015 pentru apartamentul nr. 28, precum şi suma de 262,45 lei reprezentând penalităţi de întârziere calculate pe aceeaşi perioadă. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată către reclamantă în sumă de 400 lei reprezentând onorariu de avocat. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cerere care se depune la Judecătoria sectorului 6 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 14.10.2015.
Document: Hotarâre  7898/2015  14.10.2015

 

Mai intai de toate, este necesar ca restantierii sa fie notificati cu privire la sumele datorate catre asociatie si, totodata, sa li se puna in vedere ca trebuie sa le achite in cel mai scurt timp posibil (de regula in termen de 20 zile). In cazul in care conduita neglijenta a restantierilor continua sa prejudiceze asociatia de proprietari se poate trece la urmatoarea etapa, constand in sesizarea instantei de judecata competente.

Instanta de judecata va proceda la analizarea inscrisurilor din dosar si a  sustinerilor partilor, iar in cazul in care constata ca intr-adevar proprietarii chemati in judecata nu si-au platit cotele de intretinere va lua masuri pentru restabilirea situatiei, stabilind in sarcina acestora obligatia de a-si achita datoriile fata de asociatie.

Care sunt actele necesare pentru a demara procedura de recuperare a cotelor de întreţinere?

  1. Copie cod de identificare fiscala (C.I.F.)
  2. Copie liste de întreţinere ale perioadei aferente lunilor restante;
  3. Copie centralizator al cotelor de întreținere;
  4. Copie centralizator al penalităților de întârziere (dacă este cazul);
  5. Copie proces-verbal de numire a președintelui ;
  6. Copie proces-verbal de stabilire a procentului penalizărilor, în cazul în care se percep penalizări;
  7. Copie proces-verbal cu privire la fonduri, în cazul în care au fost percepute.
  8. Copie incheiere de dobandire a personalitatii juridice de Ascosiatie de Proprietari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *