Avocat Dare in Plata

Avocat Dare in Plata

Un domeniu de interes pentru echipa noastră este procedura prevăzută de legea dării în plată, fiind de asemenea unul dintre domeniile în care ne-am specializat încă de la apariția acesteia.

Darea în plată este un procedeu juridic menit să protejeze debitorii în cazurile în care aceștia ajung în imposibilitate de plată, însă, ca multe alte proceduri în care sunt implicate instituții bancare, aceasta este una greoaie, mulți dintre debitori ajungând să nu poată beneficia de ea din anumite erori de procedură.

Echipa C.A. Dobrescu vă poate oferi asistența juridică și sprijinul necesar în vederea demarării acestei proceduri, începând cu etapa prealabilă până la ultima instanță de recurs, în cazul în care procedura devine una judiciară.

Modul nostru de lucru în astfel de cazuri se bazează pe principiul transparenței și al eficienței, parcurând următorii pași:

• Deoarece fiecare situație este unică, discutăm prealabil la telefon sau pe mail cu persoanele intersate să urmeze procedura dării în plată;
• După ce înțelgem problema dumneavoastră, echipa noastră caută cele mai bune soluții, în timp rapid, și vi le propune astfel încât să luați o decizie în cunoștință de cauză;
• Odată stabilită strategia, înțelegând dorințele dumneavoastră și expunându-vă pașii pe care îi putem urma împreună, demarăm acțiunea propriu zisă prin notificarea băncii;
• În condițiile în care banca contestă procedura, asigurăm asistență în fața instanțelor de fond, apel și recurs;\

Persoanele care vor să beneficieze de procedura dării în plată, de cele mai multe ori ajung în imposibilitate de a achita ratele bancare din cauza schimbărilor pieței valutare, unul dintre exemplele celebre fiind creditele dobândite în CHF, înainte de începerea crizei economice din 2008.

Este important să cunoașteți că urmând o astfel de procedură, odată cu formularea notificării de dare în plată se suspendă de drept orice formă de executare silită din partea Băncii.

Raportat la modificările legistlative recente, prin Legea 52/2020, chiar în condițiile în care anterior ați formulat o notificare privind darea în plată ce a fost respinsă din considerente procedurale, puteți încă să beneficiați de dispozițiile legale privind darea în plată.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *