Avocat Banci

Avocat denominare franci elvetieni

CURTEA DE JUSTIŢIE A UNIUNII EUROPENE VINE ÎN AJUTORUL PERSOANELOR CE AU ÎNCHEIAT CONTRACTE DE CREDIT ÎN FRANCI ELVEŢIENI PRIN DECIZIA KASLER VS. OTP.
CASA DE AVOCATURĂ DOBRESCU VĂ EXPLICĂ TOT CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI DESPRE CREDITELE ÎNCHEIATE ÎN MONEDA CHF.
Francul elveţian este moneda ce a creat probleme în ultimii ani unui număr de peste 100.000 de români, clienţi ai băncilor, ce se văd nevoiţi să facă eforturi uriaşe pentru a achita sumele exorbitante rezultate din deprecierea puternică a leului în raport cu CHF.
Atunci când vorbim despre credite încheiate în franci elveţieni, ne referim în mod direct la diferenţa dintre cursul de schimb de la data semnării contractului şi cel de la data plăţii ratelor. Astfel, persoanele care au acest tip de credit, ajung să plătească dublul valorii creditului plus comisioanele de schimb valutar din leu în euro şi din euro în CHF.
Rezolvarea acestei probleme a început odată cu intentarea unui proces împotriva băncii de către doi soţi maghiari care au reuşit să obţină un credit în 2008. Contractul prevedea că rambursarea creditului se va face la cursul de vânzare al valutei valabil cu o zi înainte de data de plată a ratei, cu toate că împrumutaţii au dorit să plătească ratele la cursul la care au contractat creditul, adică unul mult mai mic.

Vizualizeaza articolul integral aici: www.bursa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *