fbpx

Blog

Articole Juridice

Ce trebuie să facă șoferii ? Zeci de copaci doborâţi de vânt în Bucureşti.

Dacă ai mașina avariată  de copacii ce au căzut din cauza ploii înghețate poți să fii despăgubit. Cine trebuie să îți dea banii și cum procedezi ca să îi primești? Iată, care sunt pașii pentru ca mașina să fie reparată pe banii statului. În tot acest proces, partea cea mai importantă e ca cei de la ISU să constate avaria și să îți elibereze o dovadă în acest sens. Deci iată care sunt pașii ca să primești banii și să-ți repari mașina avariată în parcare.

Trebuie să chemi ISU și să ceri copie după procesul verbal

Mai întâi, indiferent cât de rău este de avariată mașina, trebuie să anunți incidentul la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Aceștia vor trimite un echipaj pentru evaluarea și degajarea terenului. Îndepărtarea materialului lemos și „eliberarea mașinii”, unde este cazul. Să faci și poze pentru a avea o evaluare proprie asupra incidentului.

A doua etapă constă într-un drum până la ISU pentru a primi un proces-verbal de constatare a intervenției. Acolo apar date privind intervenția, locul, adresa exactă, situația și o evaluare generală a pagubelor.

Trebuie să mergi și să declari accidentul

Următoarea etapă presupune un alt drum, de această dată la biroul de accidente uşoare din cadrul Poliţiei Rutiere din localitatea (sectorul) de domiciliu. Ți se va emite o autorizație de reparații, prin care se arată că mașina ta a fost avariată în urma unui eveniment meteo.

Cu autorizația de reparații mergi la service. Acolo mecanicii vor face o evaluare și se realiza un deviz de plată pentru remedierea avariilor. Cel mai important este că aceste reparații se vor achita din banii tăi, până poți intra în posesia despugubirii, așa că totuși ar fi bine să apelezi la un service care să nu „umfle” devizul.

Trebuie să dai în judecată ADP-ul

Cel mai important pas este și ultimul. Acesta presupune chemerea în judecată a serviciului ADP din cadrul primăriei unde s-a produs incidentul. Pentru a câștiga procesul este bine să ai și câteva poze făcute la fața locului. În plus este bine de știut dacă asociaţia de locatari a depus, înainte de eveniment, o cerere pentru toaletarea sau defrişarea copacului care a produs paguba. Decizia definitivă a instanţei este executorie! În caz de câștig banii îţi vor fi achitaţi de instituţia responsabilă cu toaletarea arborilor de pe domeniul public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button
Sidebar Scroll To Top