fbpx

Blog

Avocat Contestatie la Executare

Contestatie la executare- recuperatorii de creanta nu detine titlu executoriu valabil – Dosar castigat

In cadrul, contestatiei la executare, se poate invoca lipsa titlului executoriu in situatia in care contractul bancar a fost cesionat de catre banca unui recuperator de creanta deoarece contractul de cesiune de creanta nu constituie titlu executoriu.

Cesiunea de creanta se comunica obligatoriu fie de catre banca fie de catre recuperator debitorului. Sanctiunea necomunicarii este inopozabilitatea raportului juridic dintre banca si cesionar astfel ca, executarea silita inceputa impotriva debitorului este nelegala.

In dosarul 27282/302/2016 instanta de judecata a admis aceste aparari si a dispus : ,, Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a CETELEM IFN S.A. ca neîntemeiată. Admite cererea. Anulează executarea silită efectuată în dosarul de executare nr. 562/2016 al B.E.J. NECULAE MIHAI, constând în toate actele de executare întocmite. Dispune întoarcerea executării silite efectuate în dosarul de executare prin restituirea către contestatoare a sumei de 1.482 lei, consemnată în perioada iunie – noiembrie 2016. Admite în parte cererea de obligare a intimatei la plata cheltuielilor de judecată. Obligă intimata la plata către contestator a sumei de 750 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de a formula cerere de apel, care se depune la Judecătoria Sectorul 5 Bucureşti, în termen de 10 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 10.04.2017. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button
Sidebar Scroll To Top