Blog

Avocat Divort

Despartirea in fapt mai mare de 2 ani-motiv de divort – Dosar administrat de C.A.Dobrescu

In momentul in care intre soti, exista o despartire in fapt mai mare de 2 ani, perioada in care acestia nu au mai avut, unul cu celalat, relatii specifice de soti, oricare dintre ei poate sa solicite desfacerea casatoriei prin divort invocand acest motiv.

Acest motiv de divort este unul dintre cel mai usor de probat insa reclamantul este cel care trebuie sa isi asume in scris cat si oral in fata instantei de judecata culpa exclusiva in desfacerea casatoriei, aceasta de astfel, fiind una dintre conditiile specifice acestui motiv de divort.

Acest motiv de divort, a fost invocat de catre noi in dosarul 5777/94/2017. In acea cauza, clienta noastra si paratul, erau despartiti in fapt de mai bine de 24 de ani, perioada in care cei doi soti nu au mai vorbit, dublat de faptul ca, nici nu mai stiam adresa paratului ci  acesta a fost citat prin curator.

         Casatoria va fi desfacuta din culpa exclusiva a sotului reclamant. In dosarul anterior mentionat, solutia instantei a fost: ,, Admite cererea reclamantei X, în contradictoriu cu pârâtul Y. În temeiul art. 373 lit. c) Cod civil şi art. 935 Cod procedură civilă, dispune desfacerea căsătoriei încheiate între părţi la data de   M  la Primăria Sectorului 5 Bucuresti, din culpa exclusivă a reclamantei. În temeiul art. 383 alin. 3 C. civ. dispune ca reclamanta să revină la numele purtat anterior căsătoriei, acela de „Z”  Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Buftea. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24.11.2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button
Sidebar Scroll To Top