fbpx

Blog

Avocat Divort

Dosar administrat de C.A.Dobrescu – Divortul prin acordul sotilor obtinut prin mijlocirea instantei de judecata

Pentru persoanele care isi doresc sa puna capat relatiei matrimonialedintre ele, legea le pune la dispozitie următoarele modalități de desfacere a căsătoriei:

  1. pe cale administrativă, în fața ofițerului de stare civilă;
  2. pe cale notarială, în fața notarului public;
  3. pe cale judiciară, în fața instanței de judecată;

Cu toate ca prima modalitate reprezintă  o alternativa mai accesibila pentru persoanele care consimt la desfacerea căsătoriei și convin asupra soluționării pe cale amiabilă a tuturor celorlalte aspecte, ea nu pot fi folosita in cazul sotilor care au copii minori.

Desfacerea căsătoriei prin acordul părților, în fața instanțelor de judecată poate fi obținută atat la cererea ambilor soți, cat si la cererea unuia dintre soți, acceptată de către celălalt soț. Este recomandat ca in cauzele de divort cu copii minori, toate aspectele adiacente desfacerii casatoriei sa fie rezolvate de catre instanta de judecata, intrucat aceasta este cea mai in masura sa se pronunte asupra acestora, avand ca prinicipal reper interesul superior al copilului.

Pentru mai multe informatii privind desfacerea casatoriei prin acordul sotilor si stabilirea modului de exercitare a autoritatii parintesti a se vedea dosarul nr. 12849/301/2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button
Sidebar Scroll To Top