fbpx

Blog

Avocat Divort

Dosar administrat de C.A.Dobrescu- Exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv

In fapt, in dosarul, 9380/302/2018, am solicitat instantei de judecata sa dispuna exercitarea in mod exclusiv a autoritatii printesti si stabilirea domiciliului minorei X la domiciliul reclamantei Y.

Noul Cod Civil nu face diferenta intre un minor nascut in casatorie sau un afara casatoriei in ceea ce privesc dispozitiile de exercitare a autoritatii parintesti. Avand in vedere comportamnetul pe care paratul il are fata de fetita noastra ( nu doreste sa o viziteze, sa discute cu ea, nu a contribuit in niciun fel la cresterea si educarea ei) in interesul superior al minorei, se impune ca autoritatea parinteasca a minorei sa fie exercitata in mod exclusiv de catre subsemnata.

Urmeaza o peroada in care trebuie sa fie luate decizii importante asupra viitorului minorei si anume scoala la care sa mearga, activtatile extra-scolare la care sa participe etc. si se impun ca asemenea decizii sa fie luate de catre o persoana care iubeste cu adevarat fetita, si anume subsemnata.

In situatia in care, nu as detine custodia minorei in mod exclusiv, mentionez ca as fi in dificultate pentru a obtine acordul paratului, atat datorita distantei fata de locul in care acesta locuieste cat mai ales datorita faptului ca, acesta nu doreste sa faca parte din viata minorei in niciun fel.

Astfel ca, in dosarul 9380/302/2018, solutia instantei de judecata a fost :,, Admite cererea. Autoritatea părintească privind pe minora U B M, născută la data de 01.01.2013 se va exercita exclusiv de către reclamantă. Stabileşte locuinţa minorei U B M la domiciliul reclamantei. Ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată. Executorie. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi 04.10.2018.  Document: Hotarâre  6921/2018 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button
Sidebar Scroll To Top