Legea 95/2006
Malpraxisul medical reprezintă eroarea profesională săvârşită în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicând răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, sanitare şi farmaceutice.
Ce putem obtine?
Prejudiciile materiale sunt cele care rezultă din atingerea unui interes patrimonial. Ele se pot prețui în bani. De aceea, asemenea prejudicii se mai numesc și patrimoniale sau pecuniare. Prejudiciul material se poate înfatișa și sub forma beneficiului sau câștigului nerealizat.
Sunt prejudicii cauzate unei persoane, constând în suferințe de ordin psihic. Deși nu se poate face un calcul real al compensațiilor morale, este justificată acordarea unor compensații materiale acelor persoane care au avut de suferit în ceea ce privește imaginea lor în societate, în familie, din cauza faptelor ilicite săvârșite de alte persoane.
Prejudiciul estetic constă în rezultatul de natură nepatrimonială concretizat în alterarea aspectului fizic al persoanei, urmare susceptibilă de a cauza suferinţe şi de a avea repercusiuni în plan social. Sursa acestui prejudiciu este, cu precădere, delictul. Numai vătămările susceptibile să aducă atingere esteticii individului justifică indemnizarea.
Prejudiciul sexual este o noţiune ce include aspecte legate atât de funcţia sexuală, cât şi de funcţia de reproducere. La nivelul primei funcții, consecinţele prejudiciabile se manifestă prin diminuarea ori dispariţia dorinţei sexuale, imposibilitatea realizării actului, lipsa orgasmului, frigiditate. La nivelul funcţiei de reproducere, prejudiciul sexual se traduce prin imposibilitatea de a procrea (sterilitatea sau imposibilitatea de a naşte într-o manieră firească).
În literatura de specialitate se consideră că prejudiciul juvenil este o specie aparte de daună corporală, care creează în favoarea victimei un drept special la reparaţie. În mod obişnuit, prejudiciul juvenil este invocat pentru a compensa privaţiunile pe care le suferă o persoană tânără, care se vede lipsită de posibilitatea de a participa la activităţile specifice vârstei sale.
Prejudiciul de agrement nu este o privare generală de plăcerile vieţii. Dimpotrivă, acest tip de daună reprezintă imposibilitatea victimei de a practica activităţile pe care le desfăşura înainte de accident – activităţi de natură culturală (teatru, arte plastice, conferinţe), sportivă (fotbal, tenis, schi, alpinism) sau de petrecere a timpului liber (plimbare, pescuit, vânătoare).
Consultanta Video Online
Cuvinte de lauda, am avut nevoie de o indrumare juridica si Avocat Dobrescu Bogdan a fost singurul care mi-a spus adevarul si care sunt sansele reale de reusita, nu ma asteptam sa gasesc atata profesionalism si corectitudine.
Avocat Dobrescu este un avocat cu multa experienta ,corect.de incredere.care stie sa asculte clientul cu rabdare si care iti ofera rezultatul promis si garantat, am fost foarte multumit si il recomand cu toata increderea.
Va multumes pentru sprijinul pe care l-am avut din partea Cabinetului dumneavoastra. Raspunsul primit a fost: operativ, argumentat si util. Retin deschiderea dvs pentru posibile viitoare colaborari. Va multumesc!
Profesionalism si promptitudine in acordarea solutiilor. Aplecare asupra spetelor supuse solutionarii si motivarea fundamentata a solutiilor propuse. Va multumim ca veniti in sprijinul nostru! Apelati cu toata increderea!
Diligenta de care ati dat dovada ma convins sa va recomand cu placere oricarei persoane interesante. Am ramas placut surprins de interesul acordat de dvs. si de modul sincer si deschis de comunicare.
Colaborarea cu dvs. a facut sa fiu satisfacuta de modul de a rezolva problemele de natura juridica intr-un timp scurt si sigur. Cu siguranta voi reveni in cazul in care se vor mai ivi alte probleme juridice.
Am avut parte de o colaborare foarte buna, in care termenii juridici au fost pe deplin explicati, iar comunicarea stadiului dosarului a reprezentat tot timpul o prioritate pentru echipa dvs. Va recomand cu drag!