Articole Juridice

Plata chiriei,raspundere civila contractuala – Dosar castigat de C.A.Dobrescu

In fapt, am formulat o actiune prin care am solicitat instantei de judecata obligarea paratului la plata chiriei conform contractului de inchiriere ( neinregistrat la fisc) a sumei de 6320 lei reprezentand chiria neachitata si utilitatile neplatite de catre parat in momentul in care a locuit in apartament asumate de parat prin contract, aceasta solicitate formand obiectul dosarului 12033/300/2017

Aceasta suma a fost solicitata instantei de judecata dupa momentul in care clienta noastra a reziliat contractul. Anterior formularii cererii de chemare in judecata paratul a fost pus in intarziere prin notificare insa acesta nu a inteles sa isi achite datoria.

Pe parcursul executarii contractului Reclamanta, i-a cerut paratului in nenumarate randuri plata atat a chiriei cat si a cheltuielilor de folosinta a apartamentului insa raspunsul paratului a fost mereu ca le va plati, invocandu-i reclamantei ca, are ceva probleme personale si pentru moment se afla intr-o perioada mai grea din punct de vedere financiar dar ca va plati toate aceste cheltuieli in momentul in care isi va reveni financiar, iar reclamanta a inteles acest lucru si a asteptat ca paratul sa isi indeplineasca obligatiile de buna-voie, insa in momentul in care clienta noastra a vazut ca paratul nu doseste sa achite a inteles ca e momentul sa se adreseze instantei.

Solutia instantei de judecata a fost : ,, Admite în parte ac?iunea. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 750 euro, echivalentul în lei la data plă?ii, reprezentând chirie aferentă perioadei 01.10.2016-15.12.2016, precum ?i la plata sumei de 1300 lei reprezentând utilită?i. Respinge în rest ac?iunea, ca neîntemeiată. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 2834 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru ?i onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, ce se va depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată, astăzi, 06.02.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.