fbpx

Blog

Articole Juridice

Punerea sub interdictie a unei persoane care nu poate sa se ingrijeasca singura de drepturile sale

In momentul in care o persoana din cauza bolii, de care sufera, ( fizica sau psihica) nu mai are discernamantul necesar pentru a se ingriji singura de drepturile si obligatii sale, se poate solicita instantei de judecata punerea persoanei sub interdictie si numirea unui tutore. In aceasta procedura cel care solicita sa fie numit tutore se numeste reclamant iar persoana pentru care se solicita punerea sub interdictie este paratul.

Aceasta procedura este reglementata expres de art. 936-943 din Codul De procedura civila. In cadrul dosarului 10543/301/2018, am solicitat si am obtinut punerea sub interdictie a paratului X. Paratul X  sufera de mai multe boli cronice printre care diabet zaharat, dementa mentala, fractura de picior pentru care momentan se afla si imobilizat la pat, Alzheimer, aritmie cardiaca, dar si o infectie tratata recent. Datorita faptului ca nu se afla in deplinatatea facultatilor mintale, nu se poate ingriji singur de drepturile si obligatiile sale.

         Avand in vedere ca paratul este o persoana fara discernamant, care nu se poate ingriji de interesele sale din cauza bolilor psihice de care sufera, solicit punerea lui sub interdictie si numirea subsemnatei in calitate de tutore al paratului.

         Dosarele avand ca obiect punerea sub interdictie nu se afiseaza pe site-ul instantelor de judecata, deoarece, aceste dosare privesc aspcte atat de delicate si importante incat, daca s-au ajunge la publicarea lor pe site-ul instantei se poate incalca dreptul la viata privata. Publicitatea punerii sub interdictie se face prin metode speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button
Sidebar Scroll To Top