Avocat Banci

SECAPITAL SARL prin mandatar KRUK si-a recunoscut ,, greseala “ facuta fata de clienta noastra

Intimata SECAPITAL SARL prin mandatar KRUK si-a recunoscut ,, greseala “ facuta fata de clienta noastra si anume aceea de a solicita inceperea executarii silite in baza unui contract de credit de nevoie persoanale cesionat catre ei de catre o banca.

In urma admiterii contestatiei la executare formulata de catre contestatoarea D.L. impotriva intimatei SECAPITAL SARL, hotararea instantei de judecata a ramas definitiva prin neapelare. Intimata SECAPITAL SARL a trimis catre contestatoare un mod de cerere prin care acestia i se obliga sa ii plateasca clientei noastre sumele de bani ce au fost cheltuite de catre contestatoare cu titlu de cheltuieli de judecata insemnand taxa judiciara si onorariu avocat.

In cadrul intampinarii formulate de catre SECAPITAL SARL prin mandatar KRUK, aceasta a invocat exceptia tardivitatii contestatiei la executare, motivand ca actele de executare silita au fost comunicate contestatoarei in cursul anului 2013 iar contestatia la executare a fost formulata la inceputul anului 2017 deci termenul de 15 zile in care putea sa fie formulata contestatia la executare s-a implinit.

Am solicitat respingerea exceptiei tardivitatii contestatiei la executare ca fiind nefondata invocand fapul ca desi s-a formulat contestatia la executare la apropape 4 ani de la data inceperii executarii silite, avand in vedere ca poprirea a fost infiintata asupra unor sume periodice ( salariul contestatoarei) in mod concret nu s-a retinut nicio suma de bani, prin urmare inca suntem in termenul de 15 zile in care putea fi formulata contestatia la executare.

In sustinerea afirmatiilor noastre am depus drept probe, inscrisuri din care rezulta ca nu a fost retinuta nicio suma de bani in cadrul acelui dosar de executare silita prin urmare termenul de 15 zile in care putea fi formulata contestatia la executare nu s-a implinit deoarece in situatia in care poprirea este infiintata asupra unor venituri periodice ( ex. salariu) termenul de 15 zile incepe sa curga cel mai tarziu de la prim retinere din salariu.

Instanta de judecata a admis apararile noastre si a respins ca neintemeiata exceptia tardivitatii, motivand ca desi au trecut aproape 4 ani de la inceperea executarii silite in acel dosar nu a fost retinuta de catre creditorul-intimat nicio suma de bani, prin urmare termenul de 15 zile nu este inca implinit.

In link-ul de mai jos gasiti motivarea instantei pe scurt

http://portal.just.ro/201/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=20100000000038063&id_inst=201

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.