fbpx

Blog

Avocat Asociatie de Proprietari

Suplinirea consimtamantului asociatiei de catre instanta de judecata pentru a deschide sediu social

In situatia in care o asociatie de proprietari refuza sa acorde sa acorde proprietarului dreptul de a schimba destinatia apartamentului din locuinta in sediu social, se poate solicita instantei de judecata sa pronunte o hotarare prin care sa ii fie suplinit consimtamantul asociatiei in cazul in care se aceasta refuza in mod nejustificat sa isi de-a acordul.

Dupa cum se poate observa, Legea 230/2007 nu prevede vreo conditie necesara pentru ca un proprietar sa schimbe destinatia imobilului ci obtinerea acordului Asoiciatiei de Proprietari  este o simpla formalitate, neputand, conform legii, a fi conditionata de nimic, deoarece in caz contrar asa cum am mentionat anterior, daca asociatia s-ar impune la schimbarea destinatiei bunului acest lucru ar fi o ingradire a dreptului de proprietate.

         Nu exista niciun temei legal in baza caruia o Asociatie de Proprietari poate sa refuze schimbarea destinatiei imobilului deoarece acest lucru ar insemna o ingradire a dreptului de proprietate privata, fapt ce ar duce la incalcarea art. 44 din Constitutia Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button
Sidebar Scroll To Top