fbpx

Blog

Avocat Vicii Ascunse Imobil

Vicii ascunse 2018, avocat Dobrescu Bogdan

Ce sunt viciile ascunse?

Viciile ascunse reprezintă deficienţe calitative ale bunului vândut, închiriat etc. sau ale produselor livrate ori lucrărilor executate etc., care existând în momentul predării bunului, nu au fost cunoscute dobânditorului şi nici nu puteau fi descoperite de el prin mijloace obişnuite de verificare sau recepţie şi care fac ca bunul să nu poată fi întrebuinţat conform destinaţiei sale, ori ca întrebuinţarea sa să fie într-atât micşorată încât se poate presupune că dobânditorul n-ar fi contractat sau n-ar fi achitat acelaşi preţ dacă le-ar fi cunoscut.

Nu vă lăsați intimidați și nu acceptați propuneri cu care nu sunteți de acord fiindcă nu sunt necesare compromisurile în momentul în care dvs v-ați îndeplinit toate obligațiile față de vânzător. Mai mult decât atât, dacă dvs vi se pot reproșa alte lucruri, nerespectarea plății ratelor de exemplu, atunci vânzătorul se poate îndrepta împotriva dvs pentru a recupera sumele pe care le datorați separat, dar nu vă poate impune o soluție, argumentând că și dvs ați greșit față de el.

Ce puteți cere?

Inlocuire

Puteți solicita înlocuirea bunului în cazul în care aveți motive întemeiate să refuzați soluțiile propuse pentru reparări, cu unul care să corespundă cu calitatea negociată inițial, în aceeași zonă, asemănător și la același preț.

Reparare

Repararea pe cheltuiala vânzătorului împreună cu despăgubiri, alegerea celui care va realiza lucrarea precum și în intervalul orar propus de dvs (puteți cere și un angajament în scris ca după finalizarea lor, mobilierul, în cazul în care a fost distrus, va fi reparat ori înlocuit).

Reducere

O reducere corespunzătoare din prețul pe care l-ați plătit la vânzare.

Despagubiri 

O suma de bani care să acopere reparațiile și despăgubiri pentru tot disconfortul creat (să nu uităm că viciul reprezentat de existența unor ziduri subțiri, în blocuri cu apartamente locuite afectează grav dreptul la intimitate).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button
Sidebar Scroll To Top