fbpx

Blog

Avocat Asociatie de Proprietari

Recuperarea cotelor de intretinere – Dosar castigat

Desi poate parea o procedura anevoioasa, recuperarea cotelor de intretinere se poate obtine cu usurinta atunci cand exista dovezi indestulatoare cu privire la neindeplinirea obligatiilor de catre proprietarii rau-platnici si, bineinteles,  in masura in care sunt urmati pasii corespunzatori. Astfel, in cazul in care proprietarii inregistreaza consum la utilitati si beneficiaza de spatiile comune ale asociatiei, fara a achita insa cotele de intretinere stabilite in sarcina lor, asociatia este indreptatita sa procedeze la recuperarea sumelor restante.

Mai intai de toate, este necesar ca restantierii sa fie notificati cu privire la sumele datorate catre asociatie si, totodata, sa li se puna in vedere ca trebuie sa le achite in cel mai scurt timp posibil (de regula in termen de 10 zile). In cazul in care conduita neglijenta a restantierilor continua sa prejudiceze asociatia de proprietari se poate trece la urmatoarea etapa, constand in sesizarea instantei de judecata competente.

Instanta de judecata va proceda la analizarea inscrisurilor din dosar si a  sustinerilor partilor, iar in cazul in care constata ca intr-adevar proprietarii chemati in judecata nu si-au platit cotele de intretinere va lua masuri pentru restabilirea situatiei, stabilind in sarcina acestora obligatia de a-si achita datoriile fata de asociatie.

O cauza similara a fost dedusa spre solutionare Judecatoriei sectorului 4 Bucuresti, care a admis cererea de chemare in judecata formulata de asociatia de proprietari, dispunand obligarea proprietarului restantier la plata cotelor de intretinere aferente perioadei ianuarie 2015-iunie 2017.

http://portal.just.ro/4/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=400000000392991&id_inst=4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button
Sidebar Scroll To Top